Till förrätt serverade jag laxsnittar, huvudrätten blev dubbelmarinerad fläskfilé med potatisgratäng och desserten bestod av en citron och vit choklad kladdkaka!
Väldigt mumsigt alltihop.
Förrätten är väldigt lätt att göra:
2 mjuka tunnbröd
gravad lax
pepparrotsost
Smöra bröden med mjukosten och lägg på laxen. Rulla ihop och låt stå i kylen för att safta till sig. Servera i snittar :)
Dubblemarinerad fläskytterfilé
1 fläskytterfilé på ca 600 g
Marinad 1:
salt
2 msk grovmalen svarpeppar
olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk smoked paprika
Marinad 2:
Olivolja
soja
1 tsk sambal oelek
1-2 vitlöksklyftor
salt
peppar
1 krm smoked paprika
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till marinad 1, låt köttet ligga i en påse med marinaden över natten.
Dag 2, grilla/stek köttet i ugnen på 200 grader tills köttets innertempeartur blir 65-70 grader, låt svalna.
Skär köttet i lagom tjocka skivor och blanda ihop marinad 2 i en påse. Lägg ner köttet och låt vila i minst 4 timmar.
Vi serverade det med potatisgratäng, grillade paprikor, svamp och majs samt halloumi.
Desserten blev en citronkladdkaka som jag hittade här!
Naturligtvis så mixtrade jag lite med Therese recept.
Till kladdkakan behöver du:
1,5 citron skal + saft
200 g smält smör
3 ägg
3,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk vaniljextrakt
2,25 dl vetemjöl
100g smält vit choklad
Gör så här:
Smält smör och choklad. Tänk på att inte ha för hög värme när den vita chokladen åker ner i smöret för då skär det sig.
Vispa ägg, socker och vanilj poröst. Blanda ner mjöl och smörchokladblandningen. Häll smeten i en smord springform ca 27 cm i diametern. In i ugnen på 150 grader i 35 minuter.
Jag grillade citronskivor som jag dekorerade min kaka med samt lite florsocker och grädde. Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar