I Kattis kök

I Kattis kök

måndag 8 oktober 2012

Chokladfrossa

På lördagen så väntade vi besök och jag hade länge varit sugen på att göra en långpannekaka med tjock chokladglasyr. Så efter en del klurande och en del ombearbetningar på recept (en del bottnar är så torra) så fixade jag ihop en helt suveränt god chokladkaka med chokladglasyr. Kallar den för chokladfrossa lätt och slätt.

Det här behöver du:

Kakan:
3 ägg
4 dl strösocker
200 g smält smör
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljessens/vaniljsocker
3 msk kakao

Gör så här:
Smöra och bröa/sockra en långpanna. Slå på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda ned de torra ingredienserna och mjölken. Vispa tills allt blandats. Blanda sist ned det smälta smöret. Ner med smeten i långpannan och in i ugnen i 17 min.   Ta ut och låt svalna lite.

Glasyr:
150- 200 g philadelphiaost
90-10 g rumsvarmt smör
3 tsk vaniljsocker
7 msk kakao
6 dl florsocker
Blanda ihop allt utom florsocker, blanda eller sikta ned det sist dl för dl, rör om ordentligt emellan. Bred smeten på kakan. NJUT!!!



 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar