Ingredienser:
1 kg älg eller annat trevligt kött, vi valde fransyska från älg
Marinad
1 irish stout
2 lagerblad
3 msk farinsocker
4 delade vitlöksklyftor
2 gula lökar
10 svartpepparkorn
10 vitpepparkorn
Potatissallad
1 påse delikatesspotatis
1 påse ruccola
1 burk fetaost
6 soltorkade tomater
1 röd lök
1 burk oliver
1-2 vitlöksklyftor
olivolja
salt och peppar
Gör så här:
Blanda ingredienserna till ölmarinaden, skiva köttet och lägg ned det. Marinera i minst 4 timmar, helst ett dygn.
Tärna potatisen och lägg i en skål. Hacka tomater, skiva rödlöken i tunna halvor, blanda ned oliver, fetaost och ruccola. Pressa vitlök över, stänk dit lite olivolja och krydda. Blanda runt och låt stå och gotta till sig 1 timme i kylen.
Grilla köttet och eventuella tillbehör. (vi kör alltid på majs och halloumi).
Njut med vitlöks -citron eller vilket kryddsmör ni vill!
Efterrätten gick inte av för hackor den heller och receptet på den hittar ni här, dock så tillsatte jag 50 g smält mjölkchoklad i glasyren. Blev supergott!
Sådär! Nu till syster och fira min systerdotter som hunnit bli 5 år! Stora damen. Ska bara klura ut vad hon ska få i present, men lutar åt en littlest petshop och något nagellack för det får hon alltid av moster!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar