I Kattis kök

I Kattis kök

tisdag 17 juli 2012

Älgskavsgryta

För ett tag sen så gjorde jag en älgskavgryta här hemma, en riktig, utan "färdigskavt" kött. Den var ungefär 10 ggr godare än den jag brukar göra med köpes skav.






Det här behöver ni:
ca 1 kg fryst älgkött, jag tog bogkött
2 gula lökar
1 stor burk skivade champinjoner
3-5 dl vispgrädde
1 msk viltfond
10 st enbär
salt, peppar
1 tsk svartvinbärsgelé
e v soja

Gör så här: Ställ köttet på högkant, ta en vass kniv och tälj lös små flisor av köttet.
Finhacka löken och bryn den tillsammans med svampen. Lägg ner köttet och låt allt få färg. Krydda med enbär, salt, peppar, viltfond och gelé.
Häll på grädden och låt koka ihop. Tillsätt soja om ni vill ha mer färg. Servera med sallad, potatismos och svartvinbärsgelé.










Mycket, mycket gott var det. Som vanligt :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar