Det här behöver du (stor ca 10 bitar el mer):
Botten:
20 digestivekex
100g smält smör
Cheescake:
2 dl gelésocker
10 dl vispgrädde
1 vaniljstång el 3 tsk vaniljessens
rabarberkompott:
2 stora stjälkar rabarber, skurna i 2 cm skivor
1 citron, saften
1 kanelstång
1 dl socker
0,5 dl florsocker
1 dl vatten
Gör så här:
Koka ihop kompotten tills rabarbern är mjuk, ca 10 min. Släng bort kanelstången.
Mixa digestivekex och smör, tryck ut blandningen i en form med avtagbar kant och ställ in i kylen.
Häll alla ingredienser till pannacottan i en kastrull. Koka upp pch koka ½ min under omrörning. Häll pannacottan ovanpå kexbotten, låt stelna i kylen i ca 5-6 timmar, lägg på kompotten och servera. (Nu blev det så mycket kompott när jag gjorde eftersom gubben varit så duktig och tagit in extra mycket rabarber, så jag använde ett gelantinblad och mindre mängd kompott på min kaka).
Kakan var sjukt god kan jag lova!!!
& så klart en bild från konserten med det bästa bandet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar