I Kattis kök

I Kattis kök

lördag 21 januari 2012

Smörgåstårta på 3 - års dagen!

I helgen firar jag och Krister 3 år. Då blir det smörgåstårta, för det käkade vi tillsammans på kvällen när vi träffades, smörgåstårta och rosa skumpa som min kompis T hade med sig. Skumpan hoppar vi dock över idag, är inte så vidare förtjust i det. Blir i stället ett glas rött till middagen i kväll. Ska göra filé black and white, men kommer säkert ett inlägg om det med.
Steg  alla fall upp relativt tidigt i dag (vakade av i går och var vaken länge på kvällen, så 10.30 är relativt tidigt för mig), gjorde i ordning smörgåstårtan (Krister bestämmde att vi skulle ha en med fisk) och sen fick han komma och beundra den!





Det här behöver ni:
1 pkt polarbröd, halvmåneformade (6 halvmånar ska det vara)
3 dl cremé fraiche
3 dl grädde

Fyllning 1:
2 burkar tonfisk i vatten (med grädd-fraiche)

Fyllning 2:
1 tub böcklingpastej
1 tub laxpastej (med grädd-fraiche)

Garnering:
Lax
räkor
ägg
gurka
citron
tomat
dill
stenbitsrom
eller nåt annat gott, bara fantasin sätter gränserna!


Gör så här:
Vispa grädden, vispa även cremé fraichen. Blanda ihop.
Bottna en tallrik med två polarbröd till en rund tårtbotten. Ta en tredjedel av cremé fraiche och gräddblandningen och blanda det med tonfisken. Smeta ut över bottnarna.
Lägg på två polarbröd ovanpå första lagret fyllning. Ta en till tredjedel av grädd-fraicheblandningen. Blanda med böckling -och laxpastejerna. Smeta det ovanpå bröd nummer två. 
Lägg på de två sista bröden och smeta ut den resternade delen av grädd -fraichen. 
Nu är det bara att dekorera som du vill! 


Minnesnotering till nästa gång: Vänd på bröden, lättare att smeta ut då!!











Som en tom duk, bara att dekorera som man vill!






Klar!!

Sådär, nu vilar den i kylen ett tag tills vi ska njuta av den. 





  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar