Till matjessilltårtan behöver du:
Tårtbotten:
300 g kavring
100g smält smör
Fyllning:
5 gelantinblad
400 g matjessill + spadet från 1 burk
1 knippa gräslök
1knippa dill
2 dl vispgrädde
2 dl cremé fraiche
2 dl kesella
Dekoration:
1 burk röd stenbitsrom
2 kokta hackade ägg
0,5 - hackad rödlök
Gör så här:
Tårtbotten: Mixa kavring och smält smör till en slät konsistens. Tryck ut i en rund form emd avtagbar kant.
Fyllning: Blötlägg gelantinbladen i lite kallt vatten i ca 10-15 min. Vispa grädden hårt. Blanda ned cremé fraiche och kesella. Finhacka matjessillen, gräslöken och dillen. Blanda med gräddsmeten. Ta upp gelantinbladen och värm dem i en kastrull med spadet från ena matjesburken. Vänd ner i gräddsillblandningen och slå smeten över kavringsbotten. Ställ kallt, helst över natten.
Dekorera med stenbitsrom, ägg och hackad rödlök. Njut!
Till deviled eggs behöver du:
4 hårtkokta ägg
1 dl majonäs
rejäla stänk med worchestershiresås
några stänk tabasco
1-2 krm cayenne peppar
salt och peppar
paprikakrydda
Gör så här:
Låt äggen bli riktigt kalla innan du delar dem i halvor. Blanda majonäs, worchestersås, tabasco, cayennepeppar, salt och vanlig peppar. Gröp försiktigt ut äggulorna och blanda ned dem i smeten. Smaka av och se om det behövs kryddas mer. Fyll smeten i en sprits och fyll varje ägghalva med den. Stänk lite paprika krydda ovanpå smeten.
Här är äggen i sällskap med klassikern lax som jag INTE gravade själv. Det blir till midsommar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar