I Kattis kök

I Kattis kök

onsdag 16 november 2011

Hemmagjorda potatisburgare med chili och Västerbottenost

Har lagat supergoda potatisburgare till middag. Receptet var med i Icas buffé tidning tidigare i år, men där var det getost istället för västerbottensost.

Det här behöver ni:
800 g potatis (ca 10 st "normalstora")
150 g Riven Västerbottenost
2 gröna chilifrukter
2 ägg
2 vitlöksklyftor
lite klippt gräslök
1 tsk salt

Koka potatisen (eller använd gårdagens rester) & låt kallna. Riv, mosa eller pressa potatisen i en bunke.
Finhacka chili och vitlök, blanda ner tillsammans med osten, äggen, gräslök och saltet. Låt stå och vila/gegga tull sig i 10-15 min.
Forma små biffar och stek dem i lite smör 3-5 min/sida.
Vi valde att ha stek bacon, lingonsylt och en härlig sallad till.


Ingredienserna




Smeten står och vilar ett tag




Färdigt att äta!

Hela familjen var supernöjd med maten, blev inte många rester över till matlådorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar