I alla fall så bakade jag apelsintryffel och 2 olika sorters ischoklad. Blev väldigt mumsiga.
Till apelsintryffeln behövs:
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad
rivet skal av ½ apelsin
2 msk konjak eller citruslikör (jag tog cointrau)
Mandeltäcke:
100 g mandelmassa
några droppar röd karamellfärg
silverkulor av socker
Gör så här:
Koka upp grädde och smör i en kastrull och ta sen bort från värmen. Bryt ned chokladen och låt den smälta. Rör i apelsinskal och konjak/likör.
Arbeta mandelmassan mjuk och droppa i karamellfärg. Knåda tills färgen blir jämn. Kavla ut på en skärbräda så att den täcker botten i en aluminiumform stl 10 x 17 cm. Tryck ner mandelmassan i botten på formen. Häll över chokladen. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar. Stjälp upp tryffeln och skär i bitar. Dekorera med silverkulor. Förvara i kylen!
Till Ischokladen Apelsin behövs:
100 g mörk blockchoklad
100 g apelsinkrokant (Marabou)
saft från ½ apelsin
100 g kokosfett
Till ischoklad med minsmak behövs:
100 g mörk blockchoklad
100 g mintkrokant choklad (marabou)
100 g kokosfett
Gör så här:
Bryt chokladen i bitar och lägg dem med kokosfettet i en bunke. Ställ bunken i en kastrull med kokande vatten. Rör så att allt smälter och blandas.
Häll upp ischokladen i formar av aluminium. Låt stelna.
Ingredienser till apesintryffeln
Dags för ischokladen!
De röd -gula blev apelsinkrokant och de grön-silvriga till mintchoklad
Klart att ta en munsbit till kaffet.
Krister var jätte duktig och hjälpte till med att pilla dit silverkulorna samt med att rengöra skålarna från all choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar